reede, 18. mai 2007

e-ühiskonna mandrid ja saared

Tõtt öelda tekkis korraks päris pahur olemine kui soovisin intenetti ja seal asuvaid online shope enese kasuks tööle panna. Lugu lihtne - tahad miskeid Eesti turu väiksuse tõttu siin riigis mittemüüdavaid või siis ebaproportsionaalseid kalleid asju osta - ja sulle lihtsat ei shippita neid kohale, kuna Eestit ei ole vastavate maade nimekirjas. Kurjavaimu e-kaupmehed ei suuda millegipärast ühendust võtta DHLi või UPSiga kes esemed Eestisse suudaksid transportida. Ei taha. Äkki on liialt palju credit card fraudi. Sihtturg ka väike, saadame nad kukele.

Esemed ja poed ise asuvad kuskil Inglismaal, kuid jah igale poole Euroopa Liitu neid ei nõustuta saatma mitte. Esemed ise maksavad USA netipoes 59 USD, Inglismaa netipoodides 57 GBP ja Eestis 2700 EEK, kusjuures esemete sobivaid suuruseid ei ole kohapeal mitte saada. Ja siis vaatadki esemeid üksnes ekraanilt ja siunad, et e-kaubandus ja internet ja vabadus ja ***** *** . Ma ei ole veel jonni jätnud ning loodan, et saan konkreetsed esemed interneediumi abil ikkagi siia kohale tellitud. Ja kohapealsete jaekaupmeeste hinnatase tekitab koos olematu valikuga trotsi.

Ja just nüüd saingi vastuse:

No I'm afraind we cannot send shoes to Estonia due to the high shipping costs. If you go to http://www.heelys.com/international.aspx there is the name and address of someone who does sell the shoes in Estonia so they may be able to help you.

Nood katelsepad seal Inglismaal ei vaevunud küsimagi, et kas ma äkki poleks olnud nõus shipping cosi enda peale võtma. Ei, vatti ei ole ega tule.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

asi lihtne, sihtriigiks kirjutad julmalt finland. vähemasti jänkipoodides on siiani töötanud, moltonbrown.co.uk-s ka

Free Counter
Free Counter