neljapäev, 17. aprill 2008

Klass ja Ekspressi koleartikkel

Mingi aeg tagasi kubises blogosfäär Ilmar Raagi filmi "Klassi" härdalt kiitvatest arvustustest. Et kus ikka on õige film ja tegelikkusele 102 % vastav. Mida see nüüd peaaegu ongi:

http://www.ekspress.ee/2008/04/17/eesti-uudised/2239-lapsed-matkisid-eesti-filmi-klass-ainetel-homovagistamist

Antud juhul olen arvamusel, et Ilmar Raagil lasub ülaltoodud loo ees päris reaalne (kuid mitte juriidiline) vastutus. "Klassi" aktiivne promokampaania koolides on vilja kandnud, film ongi suutnud leida endale matkijaid, probleem ühiskonnas ülaval nagu naksti. Kas tõesti "Klassi" autor kui meedia jõudu väga hästi tunnetav isik ning teismeliste mõjutatavust mõistev isik selliseid sündmusi ette prognoosida ei suutnud? Eeldas ta, et 100% tema filmi teismelistest vaatajatest oskavad eristada head kurjast ega ürita kurja rolli kasvõi põnevusest sisse astuda? Negatiivne eeskuju polegi nagu eeskuju või?! Oi, krt.. :(

Mõistmist, kuidas ühiskond toimib ning kuidas inimeste käitumist mõjutada vist igaüks õppida ei suuda. Kui ikka Issand Jumal pole mõistust andnud ei aita haridus ka - see teatavasti ei pidavat lolli rikkuma. Inimese käitumist mõjutab kõik see, mida ta kogeb...ja väga tihti teeb inimene kogetust oma valed järeldused.

Ja ärge palun järgmiseks miskit loomapiinamise filmi tehke ja seda koolides promoge - dr. Goebbelsi positiivseks antipoodiks saamiseks on ajusid kah vaja -.

Kommentaare ei ole:

Free Counter
Free Counter