laupäev, 22. september 2007

Tunnetatud vajadus koera järele

Kui sa oled harjunud koerast sõbraga ja teda enam ei ole, siis koera puudumine annab tunda just nendel hetkedel kui on tahtmist pimedal sügisõhtul Pirita metsas või Glehni pargis jalutada, et argistest mõtetest pead tuulutada. Üksinda või koeraga jalutamine või metsas sörkimine - seal on suur vahe. Koer on ikkagi elav hing oma krutskitega ja mittekoer on lihtsalt tühjus sinu ümber.

Põhimõtteliselt on 3 koeratõugu, mis mulle sümpaatsed on. Üks neist on Deutsch-Langhaar :



Teine neist on Grosser Münsterlander :



Kolmas neist on iiri setter (pildil enesel olnud koer) :



Kõik need koerad on enam-vähem ühesuurused, turjakõrgus on isastel 60 cm ümber ja kaal 30 kg ümber. Korraliku kasvuga koerad, mitte sellised, et võid koerale eksikomber kogemata peale astuda, aga mitte ka liiga suured elukad. Kõik ned koerad on jahikoerad, iiri settereid ainult võib kohata tänapäeval rohkem näituseringis kui jahikoerana metsas. Lõbusad koerad, energilised koerad, sõbralikud koerad, vastupidavad ja terved koerad, krutskeid täis koerad. Häid iiri setteri kutsikaid saab ka Eestist leida, kuid neid saksa tõuge pole Eestis registreeritud koerte seas kahjuks ühtegi. Selline info siis.

3 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Ilusad koeratõud!
Tunnen kaasa koera kaotuse pärast. Leinan ise ikka veel meie koera, kelle mõned aastad tagasi kaotasime.
Koer on asendamatu sõber!

Anonüümne ütles ...

DL'i lähim aretaja elab Soomes:
Finnland
Saija Suomaa, Ihaniementie 8
13720 Parola
Tel.:0035/836713859
saija.suomaa@saksanseisojakerho.fi

Anonüümne ütles ...

Aitäh, Anonüümne! Kas Te tunnete nimetatud aretajat isiklikult ka? Olen vaadanud saksanseisojakerho kodukat kah, kuid juurelnud pigem selle üle, et kuidas nood aretajad ühte mitte-jahimehe koerasoovi suhtuvad. Saksamaal suhtutavat mitte-jahimeeste DLi soovidesse mitte nii hästi, kuid see ei pruugi jälle 100% adekvaatne info olla.

Free Counter
Free Counter