esmaspäev, 10. september 2007

Eluvõitluse stardipauk kärgatab juba eelkoolis

Sellise pealkirjaga artikkel ilmus Postimehes. Viide on siin : http://www.postimees.ee/090907/esileht/siseuudised/281769.php

"Laste eluheitluse algus ei jää enam kevadesse, kui tuleb sooritada katsed nn eliitkoolidesse. Konkurents parema hariduse nimel algab juba sügisel, mil hakkab trügimine eliitkoolide eelkoolidesse, selgitas Priit Pullerits."

Siinkohal tahaks küsida: pagana "eluheitlusest" ja "eliitkoolidest" aina heietatakse? Küsimus on tihti lihtsalt selles, et "eliitkoolides" on suurem tõenäosus, et sinu laps satub nende lastevanemate laste keskele õppima kes oma laste käekäigu järele normaalset elutervet huvi tunnevad. OK, alati on selliseid nn. punnitajaid lapsevanemaid ka, kuid see punnitamine ei anna reeglina tulemust. Primaarne on see, et esimese 9 aastaga saavad lapse väärtushinnangud mõjutatud nii kodu, kooli kui sõprade poolt päris olulises ulatuses ning soovitav on, et ka kooli ja sõprade poolt positiivselt. Mis 9 aasta pärast saab, seda vanemad enam eriti ei mõjuta. Mis k****i "eluheitlus" - kui mõni lapsevanem arvab siiralt, et Eesti ühiskonnas domineerivad 10-15 aasta pärast samad "väärtushinnangud", mida täna ajalehtede juhtkirjadest ja arvamusrubriikidest lugeda, siis ta eksib kõvasti.

Eesti ühiskond anno 2017 on jah selline, et "võtad eluasemelaenu, maksad tasapisi tagasi ja eks elamiseks jääb natukene üle kahh". Aktsiad ja kinnisvara on kah sellised mittepäranduvad asjad lastele ja need ei vaja hoolt, onju. Üldse on ka tänases Eestis kaks Eestit: esimest Eestit esindavad 100 rikast pursuid + Rootsi pangad (neil ongi kõik see Eesti aktsiad ja kinnisvara) ja teist Eestit esindavad n + 1 väikesepalgalist inimest, kelle verd esimene Eesti imeb. Üldse on ühiskond selline binaarne süsteem, et kas 0 või 1 ja rohkem variante ei ole ja kui "eluheitlusega" varakult pihta ei hakka siis ei saa tulevikus eluasemelaenu kahh -.

Nägemus tulevikust - 2017 aastal "peab Kuslap waesusest wälja ronimiseks petroolilambi walgel Tartu suurkoolis tudeerimisega waewa nägema ja kardulast leiwakõrvaseks wõtma". Nägemus olevikust - anno 2007 "walab Kuslapi ema pisaraid nähes oma last eelkoolis katekismust weerimas ja raskeks eluwõitluseks waewaliselt õppetükke tegemas".

Kommentaare ei ole:

Free Counter
Free Counter