neljapäev, 22. veebruar 2007

100 aasta pärast

Kodus leidub üks ca. 100 aastat tagasi kirjutatud (ühe inimese) päevik, pärilt tsaariajast. Tõesti huvitav on lugeda, et kuidas inimesed elasid, mida mõtlesid, mida tegid. Olen lugenud ka ühe päris väljapaistva isiku käsikirja tema tegevustest nii 30.-50 aastatel Eestis ja Siberis ikka ka. Jällegi huvitav lugemine, pealekauba veel väga hariv, tolles materjalis vilksatavad paljud tolleaegsed tuntud poliitikud ja muud tegelased.

Tõtt-öelda oleks praegu aeg võtta "üks tõmmis" blog.tr.ee serveist, see kuhugi installeerida, siis server tavotiga kokku määrida ja nii 100 aasta pärast uuesti võrku lälitada. Tehnilistel põhjustel pole see aga kahjuks võimalik.

Kujutan ette, et 100 aasta pärast oleks inimestel päris arusaamatu lugeda miskeid lõike arusaamatutest aguaegsetest tehnoloogiatest ja kaubamärkidest mis kõik lennanud nelja tuule poole. Võimalik, et nendel uutel inimestel jääks mulje, et 21. sajandi alguse inimesed suhtestasid ennast eelkõige miskite ajas mitte väärtust omavate tehnoloogiatega ning üksteisega suhtlemise asemel pidasid nad kummalisi poolanonüümseid blogisid. Eelnev ühiskonnakorraldus olla neis tekitanud võimetuse oma mõtteid otse ja oma nime all välja öelda.

Igal juhul konserveerige midagi, soovitavalt paberi või savitahvlitel, muude formaatidega tekib tulevikus raskusi nii et kole. Nendel raskustel on ka hea külg - kõik see internetiläbu ei peagi saama osaks inimkonna ajaloolisest kogemusest.

Kommentaare ei ole:

Free Counter
Free Counter